Een ogenblik geduld a.u.b.

Nieuws

Laatste nieuws

  • -

    Jeugdwerkloosheidsvrije regio

    De jeugdwerkloosheid is nog nooit zo laag geweest. En toch spraken portefeuillehouders uit het sociaal domein juist nu over het verduurzamen van onze ambities om een volledig jeugdwerkloosheidsvrije regio te worden.
     

  • -

    Matchen op (maat)werk

    West-Brabant pakt de match tussen werkzoekenden en werkgevers anders aan


     

  • -

    Arbeidsmarktspanning in West-Brabant

    West-Brabant staat er gemiddeld goed voor, blijkt uit de geactualiseerde Wijkenmonitor. Ten opzichte van het vorige peiljaar (2015) is er minder diefstal, vandalisme en geweld. Inwoners voelen zich ook veiliger. Daartegenover staat een gespannen arbeidsmarkt, met meer mensen die langer dan een jaar werkloos zijn. Er zijn ook minder vrijwilligers.

    Lees verder (0 reacties)
  • -

    Kiezen voor techniek

    Het aantal banen in de techniek neemt de komende jaren alleen maar toe. Techniek is belangrijk in heel veel bedrijfstakken. Het is daarom van belang dat meer mensen kiezen voor een technische opleiding.

    Lees verder (0 reacties)
  • -

    Nieuwe werkgelegenheidprognoses

    Op basis van het Hermes-model van ABF Research zijn nieuwe arbeidsmarktprognoses berekend voor alle sectoren en alle arbeidsmarktregio's die in de Regionale Arbeidsmarkt in Beeld worden onderscheiden. Volg de link naar het thema werkgelegenheid.

    Lees verder (0 reacties)
  • -

    Redt omscholing de krappe arbeidsmarkt in Helmond - De Peel?

    Er gloort hoop voor de arbeidsmarkt in de Helmond-De Peel. Duizenden werknemers kunnen zich de komende vijf jaar met hulp van de overheid laten omscholen naar een baan in de zorg, techniek of andere sectoren waar groot gebrek is aan personeel.

    Lees verder (0 reacties)
  • -

    ABF arbeidsmarktrapportage 2019 met aandacht voor flexibele contracten

    Nederlandse arbeidsmarkt naar sector en regio.

    Lees verder (0 reacties)
  • -

    Stijging werkgelegenheid in Oost-Brabant

    De gunstige economische ontwikkelingen zijn duidelijk zichtbaar op de arbeidsmarkt. De afgelopen jaren steeg het aantal banen al flink.

    Lees verder (0 reacties)
  • -

    De economie in Overijssel is in 2017 gegroeid

    In 2017 groeide de economie in Overijssel met 3,4 procent. Een grotere groei dan in de jaren ervoor. In Nederland was de economische groei 3,2 procent. In bijna alle provincies ging het de goede kant op. Alleen in Groningen kromp de economie, omdat er minder aardgas werd gewonnen dan in het voorgaande jaar. Ook in Drenthe en Friesland is de economische groei hierdoor geremd.

  • -

    Van werk naar werk

    De arbeidsmarkt verandert steeds. Er ontstaan nieuwe banen en beroepen en sommige banen verdwijnen of veranderen.

    Lees verder (0 reacties)
  • -

    Meer werk in de bouw in Overijssel en Gelderland

    Het aantal werklozen in de bouw in Overijssel en Gelderland daalt sterk. Aanleiding is de aantrekkende economie, maar ook het voorjaar zorgt voor meer vraag naar bouwvakkers. De bouw is een sector waar het seizoen een belangrijke rol speelt in de werkgelegenheid.

  • -

    Nieuwsitem 2

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec sollicitudin mi magna, tempor ullamcorper augue mattis ac. Vivamus quis sollicitudin nisl. Duis quis augue sit amet diam lobortis vulputate quis nec ante. Aenean a auctor libero. Nam in vulputate neque. 

Ouder nieuws